Vähemmän, mutta parempaa EU:ta

Työtaustani EU-virkamiehenä ja perussuomalaisten EU-vaalipäällikkönä ovat perehdyttäneet minut Euroopan Unionin asioihin. 

pekkavaalipaallikko2.jpg

Tiedän ne ongelmat ja toiveet, jotka koskettavat muitakin EU- kansalaisia kuin meitä suomalaisia.

Suomi on joutunut EU:ssa tyhmän maksumiehen rooliin. Erilaiset tukia huijaavat tahot on saatava edesvastuuseen valvontaa ja sanktioita koventamalla.

Hyvänä esimerkkinä edesvastuuttomuudesta on Kreikka, jonka ongelmat jatkuvat yhä massiivisten tukipakettienkin jälkeen ja myös niiden seuraamuksena.

Tässä on suuri työsarka Suomen tulevalle hallitukselle ja eduskunnalle painostaa EU:ta muuttumaan oikeudenmukaisempaan suuntaan.

Isojen EU-maiden sanelupolitiikkaan ei pidä alistua, vaan Suomen on tiukasti ajettava omaa kantaansa. Rahallista menetystäkin pahempaa on päätöksentekovaltamme valuminen Brysselin byrokraateille, kuten EU:n komissiolle, jota ei ole vaaleilla valittu. Tämäkö on demokratiaa?

Kansalaisten EU:iin kohdistama kritiikki leimataan tiedon puutteesta johtuvaksi tai jopa järjenvastaiseksi, kansalaisten "tyhmyydestä" johtuvaksi. Epäsuhta eduskunnan ja kansalaisten EU-mielipiteissä on kuitenkin niin valtava, että katson edustuksellisen demokratian toimivan Suomessa EU-asioiden osalta todella huonosti.

EU:n merkitys on nykypäivänä päätöksenteossa liian suuri. Tärkeistä EU-asioista onkin järjestettävä maassamme kansanäänestyksiä. Mikäli jäämme tässä eurooppalaisessa kansojen tilkkutäkissä velipuolen asemaan, en näe mitään syytä, miksi siinä pysyisimme.

Vastustan voimakkaasti EU:n liittovaltiokehitystä ja sen mukana tulevaa tosiasiallista itsenäisyyden menetystä!